Cultuur, sport en vrije tijd

Iedereen moet de kans krijgen te sporten. Of dat bij een vereniging is of niet, maakt geen verschil. De gemeente moedigt iedere sport aan. Ook kunst en cultuur zijn onmisbaar voor Heerlen.

Icoon kasteel

Verenigingen, organisaties en bedrijven

Op deze site vindt u alleen gemeentelijke informatie. Wilt u in contact komen met de vele organisaties, verenigingen of bedrijven in Heerlen, dan kunt u voor deze info terecht op de website van de gemeentegids.
Wilt u weten welke sportmogelijkheden er in heerlen zijn? Kijk dan op de website sportinheerlen.

Andere onderwerpen in Cultuur, sport en vrije tijd

Evenementen

In Heerlen vinden tal van evenementen plaats. Als u zelf een evenement organiseert, kan het zijn dat u hiervoor een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.

Cultuur

Heerlen is een urban stad. Er zijn vele culturele activiteiten.

Recreatie

U kunt in Heerlen volop genieten. Een lekker stukje wandelen of fietsen, vissen bij een van de visvijvers of samen met de kids spelen bij de speeltuin.

Subsidies en vergoedingen

Voor tal van zaken kunt u bij de gemeente subsidies aanvragen. Als u een laag inkomen heeft, kunt u soms een vergoeding krijgen voor de extra kosten voor de deelname aan cultuur, sport en spelen.

Sport en beweging

Sporten is leuk en gezond. Veel mensen sporten dan ook. Sommigen bij een sportvereniging of sportschool, anderen gaan zelf joggen of wandelen.