Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Chanou Peeters

Chanou is Projectleider Integrale Veiligheid: “Op LinkedIn had ik al ontwikkelingen in Heerlen voorbij zien komen, die mijn interesse wekten. Maar ook dat urban, rauwe Berlijn-achtige karakter van de stad spreekt mij aan. Heerlen is een stad in ontwikkeling. Hier liggen mooie uitdagingen.”

Ik bouw aan Heerlen door…

“Voor mij staat al lang vast dat ik maatschappelijk relevant werk wil doen. Ik ben geboren in Zuid-Korea vlak bij Seoul en opgegroeid in Landgraaf. In een ‘witte’ omgeving waarin zeker toen ik opgroeide weinig mensen op mij leken. Al op zeer jonge leeftijd ben ik hierdoor geconfronteerd met hoe de samenleving in elkaar steekt als je ‘anders’ bent. Vanuit mijn persoonlijke ervaringen vind ik het een voorrecht dat ik mee kan bouwen aan een stad waarin iedereen, ongeacht waar je geboren wordt, dezelfde kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het een mooie opdracht dat ik mee kan werken aan een veilige stad; hiervoor zie ik voor mijzelf een rol als verbinder tussen de veiligheidspartners binnen onze organisatie weggelegd.”

Werken voor de gemeente Heerlen

“Ik heb Heerlen beter leren kennen via een traineeship bij Richting Zuid. Het doel van Richting Zuid is te bekijken of er een match is tussen jonge afgestudeerden en de publieke sector in Limburg. Nou, die match tussen Heerlen en mij was er. Het nieuwe Stadskantoor ademt voor mij het nieuwe elan van Heerlen. Het is fijn om in dit mooie gebouw te mogen werken; het faciliteert samenwerking, het over grenzen van afdelingen muren en hokjes denken en werken. Dat Heerlen geïnvesteerd heeft in zo’n mooi en nieuw Stadskantoor onderstreept voor mij de gedachte dat werken bij de overheid niet stoffig hoeft te zijn, wat veel vrienden van mij nog altijd denken. Nee, het is niet saai, van ‘9 tot 5’ en ondankbaar werk. Hier liggen echt uitdagingen van nu waarin jij het verschil in kunt maken. Ook voor mijn eigen ontwikkeling zit ik hier goed. Ik wil veel doen en vind het belangrijk om een brede blik te ontwikkelen op de samenleving. Die mogelijkheid vind ik hier.”

Mijn weg naar Heerlen

“Ik heb European Studies gestudeerd aan Zuyd en een master Migratie Sociologie gedaan aan de University of Glasgow in Schotland. Ik kende Heerlen vanuit mijn jeugd; ik ben opgegroeid in Landgraaf en wilde na mijn middelbare school eigenlijk alleen maar weg uit deze regio. Dat ik nu zo blij ben dat ik terug ben, heeft alles te maken met de ontwikkeling die Heerlen doormaakt. Er gebeurt hier zo veel! En ik houd van het ietwat rauwe, Berlijn-achtige karakter van de stad.
Ik wilde graag hier aan de slag en kan dat als Projectleider Integrale Veiligheid bij het team Beleid Maatschappij. Daarnaast werk ik via de organisatiebrede werkgroep Diversiteit & Inclusie mee aan het Heerlen van morgen. Heel uitdagend, want er is werk aan de winkel in onze wijken en stad in hoe we kijken naar mensen die ‘anders’ zijn qua uiterlijk, gender of achtergrond.”

foto Chanou Peeters

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.