Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Energietransitie projecten


zonnepanelen kids Zelf energie besparen? Tips en inspiratie voor uw woning.

Je wilt je woning verduurzamen. Extra isoleren? Zonnepanelen? Van het gas af met een warmte-pomp? Infraroodpanelen? Er is heel veel mogelijk. Maar waar begin je? Loop eens door de woonwijzerwinkel. Bekijk de nieuwste technieken en materialen. Laat je inspireren. Krijg tips. Of laat een uitgebreid advies maken.

Zonnepanelenproject Parkstad eerste deelnemers van Heerlen Zonnepanelenproject Parkstad

Zonnepanelen zijn een eenvoudige oplossing voor mensen die duurzame energie willen in hun woning. Ons zonnepanelenproject maakt het nog makkelijker. Geen grote investering voorschieten? 1260 huishoudens deden al mee sinds 2017. Doet u ook mee?

foto van een windmolen Windenergie Parkstad Limburg

Windenergie is onmisbaar om onze klimaatdoelstellingen te halen. In overleg met bewoners en bedrijven, en samen met Kerkrade, Simpelveld en met partners uit het bedrijfsleven zoeken we plekken voor 4 tot 8 windturbines in het Zuiden van Parkstad.

foto mural Heerlen maakt elektrisch rijden mogelijk

Er komen steeds meer elektrische auto’s. In 2030 verwachten we in Heerlen ruim 26 duizend elektrische personenauto’s. Die moeten opgeladen kunnen worden. Bij voorkeur op de eigen oprit of bij bedrijven. En als dat niet kan bij een laadpaal in de openbare ruimte. Die kan iedereen gebruiken. Daar zijn er dan ruim 900 van nodig. We zoeken nu al naar zoveel mogelijk locaties.

Foto van zonnepanelen op een dak Projecten tegen energiearmoede

Mensen met de laagste inkomens wonen vaker in slecht geïsoleerde woningen. Geld om die te verduurzamen is er dan niet. Ze worden daardoor extra hard getroffen door de stijgende energieprijzen. Samen met Europa zoeken we naar oplossingen voor deze vorm van ‘energie-armoede’ via twee Europese projecten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.