Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Zelf energie besparen? Tips en inspiratie voor uw woning.

Je wilt je woning verduurzamen. Extra isoleren? Zonnepanelen? Van het gas af met een warmte-pomp? Infraroodpanelen? Er is heel veel mogelijk. Maar waar begin je? Loop eens door de woonwijzerwinkel. Bekijk de nieuwste technieken en materialen. Laat je inspireren. Krijg tips. Of laat een uitgebreid advies maken.

Tips bij energiebesparende maatregelen

Gemeente Heerlen doet mee aan de Woonwijzerwinkel, ons fysieke, gemeentelijke energieloket. U kunt daar terecht om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Een groot aantal producten staan er voor u uitgestald. De onafhankelijke adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van de beste oplossing voor het verduurzamen van uw woning. 

Bezoekadres: 
Roda JC Ring 61,
6466 NH Kerkrade. B
oven de Toy Champ in het Parkstad Limburg Stadion. Ingang links van het Fletcher Hotel.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 12.00 - 18.00 uur 
Zaterdag: 9.00 - 13.00 uur 
Maandag en zondag: gesloten

e-mail: limburg@woonwijzerwinkel.nl
tel: 045-7470051. 

Nieuwe energie in Limburg

Daarnaast kunt u terecht op de website nieuweenergieinlimburg.nl.

Op deze site vindt u alle informatie over duurzame oplossingen en maatregelen in onze gemeente, maar ook in andere Limburgse gemeenten. De informatie is neutraal en onafhankelijk van de markt. 

Subsidie bij energiebesparende maatregelen

U kunt in veel gevallen een subsidie krijgen als u investeert in energiebesparende maatregelen of het duurzaam opwekken van energie.

Denk hierbij aan: schone lucht, minder energieverbruik en gebruik van "groene" energiebronnen. U bent voordeliger uit met energiebesparende oplossingen, maar u kunt ook het comfort in uw huis verhogen. Wanneer en voor welke subsidie u in aanmerking komt, vindt u op de site van energiesubsidiewijzer.nl. Daar vindt u ook waar u de subsidie aanvraagt.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.