Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Klimaatadaptatie projecten


foto van een groen dak Zelf je woning en tuin klaarmaken voor het nieuwe weer?

Ook u kunt helpen in de strijd tegen ons veranderend klimaat. Met een regenton, een groen dak of een groenere tuin kun je al een steentje bijdragen. Subsidies maken het aantrekkelijker om je huis af te koppelen van het riool, of een groen dak te laten aanleggen. Of doe mee en maak je tuin groener.

foto van regenbui Waar in Heerlen is meer hitte of water?

Waar in Heerlen krijgen we veel last van hitte bij een hittegolf? En waar krijgen we wateroverlast bij stortbuien. In de klimaatatlas van Parkstad kun je opzoeken hoe het zit bij jou in de buurt.

illustratie van boom 1000 bomen tegen wateroverlast, CO2 en hitte

Groen en bomen helpen de effecten van klimaatverandering te bestrijden. Daarom planten we voor eind 2022 1000 flinke bomen. Bij voorkeur in de bestrating. Raadpleeg de kaart voor de plekken waarop (voorlopig) bomen gepland zijn.

foto van nieuwe tuin via Steenbreek Vergroen uw tuin via Operatie Steenbreek!

Denkt u er misschien al langer aan om uw stenen tuin te vergroenen? Wilt u meer van uw tuin genieten; mooie bloemen en planten? En koeler zitten tijdens een hete zomer? Of wilt u iets doen aan de opwarming van de aarde en niet langer het water het riool in laten lopen? Haal dan een deel tegels of grind uit de tuin. Dan krijgt u van ons in ruil gratis planten en gratis tuinadvies via ‘Operatie Steenbreek’. Samen kunnen we veel bereiken!

Foto groen van Grunsvenplein Van Grunsvenplein duurzaam

Het Van Grunsvenplein richten we ‘groen’ in als bijdrage in de klimaatadaptatie en de circulaire economie.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.