Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlen4Global Goals

We streven naar een betere, duurzame wereld. Wereldwijd zijn er 17 doelstellingen op de agenda gezet die door alle lidstaten van de Verenigde Naties zijn aangenomen. Ook Heerlen ondersteunt deze 17 ‘Global Goals’ (ook Sustainable Development Goals of SDG’s genoemd). 

Samen vormen de 17 doelstellingen van Global Goals voor de periode tot 2030 dé wereldwijde duurzaamheidsagenda.

We dragen met ons duurzaamheidsprogramma onder andere bij aan de doelen: fairtrade, klimaatadaptatie, duurzame stad, energie en industrie, innovatie  en infrastructuur.

Infiltratiekratten
Hoe weersvoorspellingen bijdragen aan nieuwe bouwprojecten van de gemeente

Het weer voorspellen is tegenwoordig steeds moeilijker. Door klimaatsverandering hebben we namelijk steeds vaker te maken met meer extreme omstandigheden. Extremere (onweer)buien en ook steeds langere periodes van hitte en droogte.

Een plein als het Burgemeester van Grunsvenplein vier graden verkoelen, kan dat?

Klimaat en hittestress zijn onderwerpen waar gemeente Heerlen al jaren mee bezig is. Bij het Burgemeester van Grunsvenplein was dan ook het uitgangspunt om het 100% stenen plein te vergroenen om zo het plein met 4 graden te kunnen verkoelen. Kan dat? Ja! Door onder andere groen aan te leggen en minder stenen te gebruiken om water langer vast te houden, kunnen we dit realiseren. Maar wat is hittestress nu eigenlijk?

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.