Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsberichten duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke Heerlense ambitie. We werken er aan in tientallen projecten met verschillende partners.

Een overzicht van het nieuws rondom onze inspanningen op gebied van duurzaamheid  in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Ecologisch beheer Koumenberg

  20 september 2022 - Bepaalde groengebieden, waaronder de Koumenberg beheren wij op een ecologische manier. We maaien er met respect voor de natuur en schapen helpen ons een handje. De natuur bloeit er van op, dat zie je aan het opkomen van veel verschillende bloemen, kruiden, planten en struiken. Op de Koumenberg kunnen de schapen het niet meer alleen af. Daarom starten wij in de week van 26 september met het kappen van populieren en acacia's in de bosranden. Daarmee krijgen meer jonge planten en struiken een kans om bloemen en vruchten te dragen.

  Lees meer

 • De klimaatadaptatiestrategie.

  24 juni 2022 - Alle Parkstadgemeenten hebben ingestemd met de Klimaatadaptatiestrategie Parkstad Limburg. In de Strategie is vastgelegd op welke manier de gemeenten samen met Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), maatregelen nemen om de (openbare) ruimte zo in te richten dat deze ook in de toekomst leefbaar is en we in staat zijn om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

  Lees meer

 • Eerste deelnemers van Operatie Steenbreek 2022 ontvangen gratis plantjes

  19 maart 2022 - De eerste deelnemers van Operatie Steenbreek in 2022 hebben op 19 maart 2022 de gratis plantjes opgehaald. Ze halen de stenen uit hun tuin en planten groen erin. Dat verbetert de waterafvoer bij hevige regen en geeft verkoeling bij extreme hitte. Want alle beetjes helpen! Doet u mee aan de volgende ronde?

  Lees meer

 • Heerlen plant 1000 bomen voor een leefbare stad

  30 november 2021 - Deze winter 2021 en volgend najaar (2022) plant de gemeente Heerlen verspreid over de stad 1000 zogenaamde 'klimaatbomen'. Deze helpen om de effecten van klimaatverandering te bestrijden. Ze dragen ook bij aan de leefbaarheid van de stad. Afgelopen zomer 2021 is gezocht naar geschikte plekken om bomen te planten. Maar inwoners die ideeën hebben voor een goede plek kunnen die nog doorgeven aan de gemeente.

  Lees meer

 • Klimaatbegroting

  15 oktober 2021 - Hoeveel CO2 uitstoot hebben we in Heerlen voorkomen met gebouwen, verkeer en vervoer, industrie, energie, afval en water? Dit en vele wetenswaardigheden op het gebied van klimaat vindt u in de klimaatbegroting.

  Lees meer

 • WoonWijzerWinkel Limburg ‘verbuurzaamt’: warmtescans in Heerlense wijken

  22 juni 2021 - Met een warmtescan kun je letterlijk zien waar je woning energie verliest. In de Heerlense wijken Heerlerbaan, Heerlerheide en Lindeveld krijgen buurtbewoners die hiervoor een brief hebben ontvangen van de WoonWijzerWinkel Limburg zo’n gratis warmtescan aangeboden als start van een actie om samen met buurtgenoten de woningen te verduurzamen. Hierdoor kunnen bewoners verrassend veel voordeel behalen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.