Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsberichten duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke Heerlense ambitie. We werken er aan in tientallen projecten met verschillende partners.

Een overzicht van het nieuws rondom onze inspanningen op gebied van duurzaamheid  in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Heerlen lanceert nieuwe energiemaatregelencampagne ‘Heel Heerlen Bespaart’

  31 oktober 2023 - Energiearmoede blijft ook komende winter een sociaal probleem dat een voortdurende lokale inzet vereist, zeker in Heerlen. Met het oog op de aankomende winter lanceert gemeente Heerlen samen met het Nationaal Programma Heerlen Noord vanaf 2 november een nieuw pakket energiemaatregelen onder de noemer ‘Heel Heerlen Bespaart’.

  Lees meer

 • Een stap richting een aardgasvrij en energiezuiniger Heerlen

  31 oktober 2023 - Op 31 oktober 2023 heeft het college van B&W in Heerlen de ontwerpversie van de Transitievisie Warmte 2.0 goedgekeurd. De Transitievisie Warmte 2.0 komt in plaats van de Transitievisie Warmte 1.0 die op 26 januari 2022 door de gemeenteraad werd vastgesteld. In deze Transitievisie Warmte staat een buurtgerichte aanpak beschreven om stappen te zetten naar energiezuinige en aardgasvrije woningen en gebouwen in Heerlen.

  Lees meer

 • De klimaatadaptatiestrategie.

  24 juni 2022 - Alle Parkstadgemeenten hebben ingestemd met de Klimaatadaptatiestrategie Parkstad Limburg. In de Strategie is vastgelegd op welke manier de gemeenten samen met Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), maatregelen nemen om de (openbare) ruimte zo in te richten dat deze ook in de toekomst leefbaar is en we in staat zijn om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

  Lees meer

 • Eerste deelnemers van Operatie Steenbreek 2022 ontvangen gratis plantjes

  19 maart 2022 - De eerste deelnemers van Operatie Steenbreek in 2022 hebben op 19 maart 2022 de gratis plantjes opgehaald. Ze halen de stenen uit hun tuin en planten groen erin. Dat verbetert de waterafvoer bij hevige regen en geeft verkoeling bij extreme hitte. Want alle beetjes helpen! Doet u mee aan de volgende ronde?

  Lees meer

 • Klimaatbegroting

  15 oktober 2021 - Hoeveel CO2 uitstoot hebben we in Heerlen voorkomen met gebouwen, verkeer en vervoer, industrie, energie, afval en water? Dit en vele wetenswaardigheden op het gebied van klimaat vindt u in de klimaatbegroting.

  Lees meer

 • WoonWijzerWinkel Limburg ‘verbuurzaamt’: warmtescans in Heerlense wijken

  22 juni 2021 - Met een warmtescan kun je letterlijk zien waar je woning energie verliest. In de Heerlense wijken Heerlerbaan, Heerlerheide en Lindeveld krijgen buurtbewoners die hiervoor een brief hebben ontvangen van de WoonWijzerWinkel Limburg zo’n gratis warmtescan aangeboden als start van een actie om samen met buurtgenoten de woningen te verduurzamen. Hierdoor kunnen bewoners verrassend veel voordeel behalen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.