Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Fleur Spruit

Projectleider: “Het ene moment gaat het over een burger die iets wil vernieuwen in de wijk en het andere moment heb je het over het aanzien van de stad en hoe dat kan verbeterd worden en hoe de stad eruit komt te zien. Je blijft geprikkeld!"

Loopbaan

"13 jaar geleden kwam ik binnen bij de gemeente Heerlen als consulent inkomen. Ik kreeg veel ruimte om dingen te ontdekken die ik leuk vond om te doen. Toen heb ik wat coördinerende taken gekregen en een opleiding tot docent gevaar beheersing gedaan. Daarna werd het bedrijfsinterventieteam opgericht, om collega’s te ondersteunen in hun veiligheidsgevoel. Daarnaast heb ik nog coördinerende taken gedaan voor verschillende afdelingen zoals de sociale recherche maar ook de administratie en kwaliteitsmedewerker. In 2017 heb ik de ruimte gekregen om een opleiding Lean Six Sigma Green Belt te volgen. Wat ik helemaal geweldig vind! De lean six sigma methodiek richt zich op het efficiënter maken van onze processen, in ons geval de interne processen. Met als uitgangspunt dat de klant centraal staat. In 2017 ben ik gestart met het hele proces schuldhulpverlening. Dit hopen we in mei van 2020 af te ronden. Daar word ik heel blij van. Het is goed, nieuw en mijn hersens worden weer herstart! Vanaf 1 juli ben ik projectleider."

Bouwt aan Heerlen door..

"In mijn nieuwe rol als projectleider kijk ik mee met twee projecten. De nieuwbouw van het stadskantoor en het project Gebrookerbos. Bij Gebrookerbos gaat het om inwoners, wat zij willen in de buurt. Inwoners zorgen grotendeels zelf voor budget maar wij helpen bij het realiseren van hun initiatieven. Zo is er van alles ontstaan. Van moestuinen tot een paardenfarm. Als ik me niet vergis zijn er 65 van die initiatieven. Dat is echt heel mooi! Voor en door de burger! Het is een apart en uniek project.

En het nieuwe stadskantoor, dat is weer heel andere koek. Dat had ik nog nooit gedaan. Van gesprekken met bouwbedrijven en aannemers tot hoe zulke teams in elkaar zitten. Termen waar ik nog nooit van heb gehoord! Waanzinnig! Je kunt, behalve een nieuwe gebouw voor de medewerkers van de gemeente, zo iets moois voor de stad realiseren. Het gebouw is optisch heel mooi en past in het idee van heel Heerlen. Een stukje afbreken maar ook weer opbouwen!" Ik ga nu, na een periode meekijken starten met eigen projecten waar ik heel vele zin in heb.

Werken voor de gemeente Heerlen

"Het allerleukste aan mijn werk is de variatie. Het ene moment gaat het over een burger die iets wil vernieuwen in de wijk en het andere moment heb je het over het aanzien van de stad en hoe dat kan verbeterd worden en hoe de stad eruit komt te zien. Je blijft geprikkeld! Dat vind ik heerlijk, dan ga ik voldaan naar huis. Mezelf ontwikkelen en groeien vind ik leuk. Het werk bij Sociale Zaken is heel anders dan bij het team Projecten, dat vind ik juist leuk. Nu kom ik voor het leren en het groeien, en waar ik blij van word is dat de stad groeit en dat ik daar een bijdrage aan lever. Zowel intern als extern, en dat zie ik ook. Ik woon in Heerlen en ik ben trots op de stad. Ik voel me hier thuis."

Foto medewerker Fleur Spruit gemaakt door Marco Linssen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.