Gebrookerplein

De aanpak van het Gebrookerplein was de laatste fase van de herinrichting openbare ruimte in Hoensbroek-Centrum.

Het nieuwe plein moet met name fijner zijn om er te ‘verblijven’. Belangrijke aanpassing is dat de buslijn niet meer over het Gebrookerplein loopt. Deze is verlegd naar de Markstraat -  Pastoorskuilenweg. Ter hoogte van de Lidl-vestiging komt de nieuwe bushalte. Deze aanpassing speelt in op nieuw provinciaal beleid dat in 2016 moet ingaan, waarbij buslijnen aan de rand van centra worden gelegd in plaats van in het centrum. De verplaatsing was bovendien ook de wens van de huidige busonderneming en van de ondernemers in Hoensbroek zelf. De voetgangers krijgen in deze nieuwe situatie ruim baan.


Op verzoek van mensen uit Hoensbroek is het kruisbeeld teruggeplaatst naar de plek het vroeger ook stond: op de plek waar de Amstenraderweg en de Nieuwstraat bij elkaar komen. Daarnaast is er op het plein een ontmoetingsplek en zijn er mogelijkheden voor kleinschalige evenementen. Op 17 september 2016 is het plein feestelijk geopend.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws met betrekking tot de werkzaamheden in Hoensbroek centrum? Volg dan de Facebookpagina Herinrichting winkelgebied Hoensbroek.

Of zoekt u? Gerelateerde links: