Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Dutch Mountain Film Festival

Dit jaar is er - als het mee zit - een live editie van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) in het Royal Theater in Heerlen, in Aken en in Vaals.

Van: dinsdag 2 november 2021
Tot: zondag 7 november 2021
  • Categorie: Festival / evenement

Alweer de elfde editie van het grensoverschrijdende bergfilm festival, waarin de verhalen van de bergen ver weg en dichtbij worden verteld. Dit jaar - als het mee zit - gewoon weer live in het Royal Theater in Heerlen, in Aken en in Vaals. Met films, premières, lezingen, ontmoetingen, workshops voor publiek en talent, tentoonstellingen en buiten(sport) activiteiten, internationaal en interdisciplinair, kortom interessant! We verkennen de bergen in de literatuur en er komt een Berg Pub Quiz. De Dutch Mountain Trail, nu alleen voor wandelaars, krijgt ook een variant voor gravelbikes.

Het thema is deze keer freedom to roam, het recht om te struinen. In het afgelopen jaar was er weinig anders mogelijk. Maar bij de grens waren de wegen met betonblokken versperd en natuurgebieden werden zo overspoeld dat ook die werden afgesloten. Bestaat er een recht om te struinen, de vrijheid om te gaan waar we willen? En waar botst die vrijheid op andere belangen?

Kijk voor het volledige programma vanaf september op de website van het Dutch Mountain Film Festival.

foto DMFF online

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.