Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

50 bruidsparen vieren samen jubileum

Vanmiddag vond voor het tweede jaar op rij het Diamantenfeest plaats in Heerlen. De gemeente nodigde bruidsparen uit die onlangs, of binnenkort, hun 60, 65 of 70-jarig huwelijksjubileum vier(d)en om hen in het zonnetje te zetten. Zij genoten van een gezellige middag gevuld met muziek, verhalen, herinneringen en uiteraard ook dansjes.

Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar een feestmiddag georganiseerd om de liefde te vieren. Maar liefst 3067 jaar huwelijk kwam samen in één zaal vandaag, verdeeld over de 50 bruidsparen. Zij werden in Auberge de Rousch toegesproken door burgemeester Roel Wever. Hij hield een nostalgische speech en nam ze mee op een reis door de tijd in woord, beeld en muziek om erna de dansvloer officieel te openen.

Durven te dromen

“Heerlen is als een goed huwelijk’’ aldus burgemeester Roel Wever. “Positief nieuws vieren we samen. Als gemeente mag je dromen, moet je soms durven en vooral doen. Komen we daarbij onderweg problemen tegen, dan werken we daar samen aan in Heerlen.’’ Dat zullen jullie herkennen, vervolgt de burgemeester: “Samen zijn jullie vanaf jullie trouwdag voor goud gegaan. Samen dromen, durven en doen heeft voor jullie het pad tot vandaag uitgestippeld. Nu vieren we samen jullie diamanten, briljanten én platina huwelijksfeest hier in Heerlen! Wie durfde dat te dromen?’’

Geheim van 70 jaar huwelijk

Meneer en mevrouw Gril-Breemen waren vandaag, samen met meneer en mevrouw Van de Mortel-Stijfs, de recordhouders van de langst getrouwde bruidsparen in de zaal. Maar liefst 70 jaar delen zij lief en leed met elkaar. Wat is hun geheim om een platina huwelijk te halen? “Good ete, veul frische loch, 2 of 3 keer per joar op vakans noa Slouvenië, Sliberwitch drinke, beezig sie en jeder ziene ege kroam doe’’ aldus meneer en mevrouw Gril-Breemen.

Datum nieuwsbericht

27 oktober 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.