Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

A79 afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht): 9 juli-8 aug

Vanwege groot onderhoud aan de A79 is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht) van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur 2021.

Weggebruikers dienen rekening te houden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Afsluiting

A79 tussen knooppunt Kunderberg (Heerlen) en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht):

- Op- en afrit (6) Voerendaal van de A79 richting Maastricht - Op- en afrit (5) Klimmen van de A79 richting Maastricht - Afrit (4) Hulsberg van de A79 richting Maastricht

+ Vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur. 

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Heerlen richting Maastricht en Luik wordt omgeleid via de A76 en de A2. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen. 

Welterlaan in Heerlen deels dicht

Ook tijdens de laatste fase van het groot onderhoud aan de  A79 is de route over de Welterlaan in Heerlen richting knooppunt Kunderberg afgesloten van 9 juli tot 8 augustus 2021. Dit om het verkeer zoveel als mogelijk via de omleidingsroute te leiden en daarmee het onderliggende wegennet niet te belasten met het (doorgaand) verkeer van de snelweg. Klik hier voor meer info over deze afsluiting.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Laatste afsluiting van 4 weken

De werkzaamheden aan de A79 worden uitgevoerd in 4 fases van elk 4 weken. In iedere fase is ruimte ingepland voor het geval de werkzaamheden uitlopen, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden. Deze afsluiting betreft de laatste afsluiting van 4 weken onderhoudswerkzaamheden aan de A79. Hierna is de A79 weer gereed voor de toekomst.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79 www.rws.nl/a79onderhoud. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play

kaart wegwerkzaamheden

Datum nieuwsbericht

8 juli 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.