Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aftrap inclusietraject speeltuinen

Op 4 november bereikt de gemeente Heerlen een mijlpaal in het streven naar inclusieve speeltuinen in Heerlen. De afgelopen maanden hebben kinderen met een beperking, samen met hun begeleiders, onderzocht hoe we een aantal Heerlense speeltuinen inclusiever kunnen maken. Namens het college van B&W neemt wethouder Jordy Clemens de resultaten van het testpanel in ontvangst.

De kinderen overhandigen samen met Speeltuinwerk Limburg de resultaten tijdens een feestelijke bijeenkomst die plaatsvindt in Speeltuin Welten. Vertegenwoordigers van alle speeltuinen in Heerlen en leden van het Inclusie Platform Heerlen zijn ook aanwezig.

Startsein

De overhandiging van de resultaten is het startsein om aan de slag te gaan met het inclusiever maken van alle speeltuinen in Heerlen. In Speeltuin Spelewei en Speeltuin Welten zijn eerder dit jaar al wijzigingen doorgevoerd: diverse paden zijn aangepast en de eerste aangepaste speeltoestellen zijn geplaatst.

Wethouder Jordy Clemens: “In alle speeltuinen willen we goede basisvoorzieningen voor kinderen met een beperking. Denk hierbij aan goede verharde paden, een mindervalidetoilet en minimaal twee speeltoestellen met goede ondergrond. Iedereen in onze stad moet mee kunnen doen en inclusieve speeltuinen dragen daaraan bij.”

Datum nieuwsbericht

2 november 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.