Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Avondklok, werkgeversverklaring en uw bedrijf

Vanaf zaterdag 23 januari geldt voor heel Nederland een avondklok in strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Vanaf zaterdag 23 januari geldt voor heel Nederland een avondklok in strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Het is verboden om tussen 21.00 uur en 4.30 uur zonder geldige reden op straat te zijn. Vanaf 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur en 4.30 uur. 

Uitzonderingen voor werk

In sommige gevallen mogen u of uw werknemers wel buiten zijn tijdens de avondklok. Uitzonderingen die gelden voor werk zijn:

  • Werknemers in vitale beroepen die op weg zijn van of naar werk
  • Werknemers die noodzakelijke werkzaamheden verrichten. Bijvoorbeeld werk aan de weg.
  • Pakketbezorgers
  • Maaltijdbezorgers

Meer informatie vindt u op Rijksoverheid.nl.

Werkgeversverklaring

U bepaalt of werkzaamheden noodzakelijk zijn tijdens de avondklok. Als dit zo is, dan moeten uw werknemers verplicht een door u ondertekende werkgeversverklaring bij zich hebben. Een modelverklaring vindt u op Rijksoverheid.nl. U mag alleen van deze modelverklaring gebruik maken. U mag niet zelf een formulier maken. Het tonen van de werkgeversverklaring mag op papier of digitaal. Lees wat de gevolgen en uitzonderingen van de avondklok zijn voor u en uw bedrijf.

Werkgeversverklaring naast eigen verklaring

Naast de werkgeversverklaring hebben u of uw medewerkers tijdens de avondklok ook de ‘Eigen verklaring avondklok' nodig. Ook dit formulier vindt u op Rijksoverheid.nl.

Werkgeversverklaring voor zzp’ers

Moet u als zelfstandige aantoonbare noodzakelijke werkzaamheden verrichten? Dan mag u de werkgeversverklaring zelf ondertekenen.

Boete bij overtreding avondklok

Als u tijdens de avondklok zonder geldige reden of zonder de benodigde verklaring(en) op straat bent, kunt u een boete van € 95 krijgen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.