Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurtexpositie Couleur Locale - Terence Oey

Op donderdag 18 november opende in SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide de expositie ‘Couleur Locale’, bestaande uit buurtportretten gemaakt door Terence Oey.

Van: donderdag 18 november 2021 09:00
Tot: dinsdag 11 januari 2022 17:00
  • Locatie: SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide
  • Categorie: Expositie / lezing

Kunstenaar en wijkbewoner Terence Oey werkte een jaar lang aan de portretten van 28 buurtbewoners, waarin het verhaal en de ervaringen van elk van de bewoners doorstraalt. De portretten zijn een 'couleur locale, een soort DNA van de wijk Heerlerheide. Ter begeleiding van deze portretten schreven de geportretteerde buurtbewoners een tekst over zichzelf en hun binding met de buurt Heerlerheide.

Over Terence Oey

Terence Oey (1968, Regina, Canada) komt uit een gezin met Chinese en Indonesische roots. Hij leefde bijna zijn hele leven in Nederland, maar voelt zich door zijn afkomst een ‘universeel mens’ met begrip voor ieder mens en diens eigen verhaal. Oey portretteert niet specifiek esthetisch, maar zoekt naar de karakteristieken van zijn model om zo het gevoel dat hij ervaart in kleur en vorm te vangen. De expositie is nog te zien tot en met 11 januari 2022. Lees meer op de website https://schunck.nl/agenda/couleur-locale-terrence-oey/

couleur

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.