Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Opening buurthuis Butting Inn

De zon scheen en belangstellenden druppelden binnen; op gepaste af-stand werd zaterdag 1 mei de opening van Buurthuis Butting Inn aan de Buttingstraat 278 in Hoensbroek gevierd. In haar toespraak deelde wethouder Adriane Keulen (Integraal Ouderenbeleid, Buurtgericht wer-ken) complimenten uit aan de initiatiefnemers, vrijwilligers en betrok-ken buurtbewoners.

Adriane Keulen: “Een initiatief als dit, is een voorbeeld van wat er mogelijk is als buurtbewoners zich samenpakken. Het eindresultaat is een prachtige plek waar iedereen binnen kan lopen en waar activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Juist deze bewonersinitiatieven dragen wij een warm hart toe en passen binnen onze aanpak om eenzaamheid te verminderen én te voorkomen.”

Butting Inn als ‘herberg’

Het pand diende jaren geleden al als ontmoetingsplek. Door een koerswijziging bij woningcorporatie Vincio Wonen kwam daar destijds een eind aan. Buurtbewoners misten hun buurthuis enorm en kwamen in actie. Zoals Resi Simons: “Butting Inn was onze ‘herberg’. Een heel toegankelijke plek, tot aan het toilet aan toe. Ik heb wethouder Adriane Keulen aan de jas getrokken. Ze heeft meteen actie ondernomen.”

Ook buurtbewoner en vrijwilliger Damian Dijkhoff hoorde van de sluiting van Butting Inn. “Dat betekende dus dat de Dem, de grootste wijk van Heerlen, geen ontmoetingsplek meer had. Ik heb daarop gereageerd en dat werd meteen opgepakt.” Inmiddels zijn Damian en zijn echtgenote Diny er als vrijwilliger actief en helpen ze ook deze middag om alles in goede banen te leiden. “We zijn trots op dit moment en op wat we samen voor elkaar hebben gekregen.”

Bewonersinitiatief

Wethouder Adriane Keulen prijst de samenwerking tussen de buurtbewoners, gemeente Heerlen en woningcorporatie Vincio. “Toen duidelijk werd dat Vincio de ruimte beschikbaar stelde, heeft gemeente Heerlen besloten een eenmalige subsidie ter beschikking te stellen. Het geeft veel voldoening als je ziet dat de verbindingen die je legt, leiden tot het gewenste resultaat. In Giesela Mols en Rob Rörik vonden we twee betrokken initiatiefnemers. Samen met alle vrijwilligers hebben zij in een heel korte tijd ontzettend veel werk verzet. Wat een doorzetters. Met een schone en frisse ontmoetingsruimte, een kantoor voor de Plus-bus en verschillende activiteiten op de agenda als eindresultaat.”

Ontmoeten & contact

Giesela en Rob laten alle aandacht en complimentjes over zich heenkomen. Er is maar één reden waarvoor zij al die moeite hebben gedaan. En dat is om de mensen uit de wijk en om kwetsbaren en eenzamen een plek te bieden waar ze andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan activiteiten. “Loop binnen en kom eens kijken wat er op het programma staat. Voor ieder wat wils, dus ook iets voor jou. Of snuffel eens in de boekenkast, maak een praatje. En wil je alleen maar even een kopje koffie drinken, dan is dat ook prima. Butting Inn is een plek voor ons allemaal!”

Meer informatie over buurthuis Butting Inn is te vinden op de facebookpagina van de ontmoetingsruimte via  https://www.facebook.com/buttinginn.

Datum nieuwsbericht

4 mei 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.