Café Mondiaal: thema 'Vrede verbindt verschil'

De 66ste Café Mondiaal heeft als gespreksthema 'Vrede verbindt verschil'. Dit is tevens het thema van de Vredesweek 2020. Wat kunnen we met dit thema anno 2020, 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog en 25 jaar na Srebrenica?

  • Van: donderdag 24 september 2020 19:30
  • Tot: donderdag 24 september 2020 21:30
  • Locatie: Café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen-centrum
  • Categorie: Expositie / lezing

De Vredesweek 2020 is van 19 tot en met 27 september. Het thema van de Vredesweek 2020 is ‘Vrede verbindt verschil’. Wat betekent dat thema? En wat kunnen we ermee anno 2020, 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog en 25 jaar na Srebrenica? Maar ook de al tientallen jaren durende oorlogen en conflicten in het Midden-Oosten? En kan ook onze samenleving nog wel wat ‘vrede’ gebruiken? In ieder geval is de Vredesweek onverminderd actueel en het nadenken over ‘Vrede’ blijvend noodzakelijk.

Nog altijd roept de diversiteit in onze samenleving allerlei verschillende reacties op. Behalve vreugde en nieuwsgierigheid, zien we ook steeds weer onrust ontstaan, racisme, angst voor de vreemde ander. Loslaten van vooroordelen en het eigen gelijk blijft vaak lastig. In de eerstvolgende Café Mondiaal op 24 september willen we aandacht geven aan het thema vrede en het omgaan met verschillen. Na een korte inleiding door Henk Dado van het Vredesplatform Heerlen starten we de dialoog met elkaar om antwoorden te vinden en wellicht verbanden te zien die eerder verborgen waren.

Vanwege het Coronavirus is aanmelding vooraf met opgave van naam en telefoonnummer dringend aanbevolen. Aanmelden kan bij Fely Seijben, e-mailadres f.seijben@planet.nl of telefoonnummer 06 10 50 58 64. Mensen die besmet zijn met het Coronavirus of ook maar enigszins het vermoeden hebben, worden geacht niet te komen. Zij worden desgewenst telefonisch of via een verslag geïnformeerd over de hoofdzaken die aan de orde zijn gekomen.

Terug naar de kalender

icoontje handen