Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Mooie opkomst Raadsforum Central Park

Maandag 21 oktober 2019 vond er in Theater Heerlen een Raadsforum plaats over de ontwikkelingen in Central Park. Met een mooie opkomst en rijke oogst aan voorstellen en suggesties.

Met Central Park bedoelen we het gebied dat bestaat uit het Schinkelkwadrant Zuid (het voormalig winkelcentrum De Plu), Schinkelkwadrant Noord (tussen de Schinkelstraat, Geerstraat en Honigmannstraat), een stukje Cityring, het Burgemeester van Grunsvenplein en het Muzenpark.

Heel wat mensen waren naar dit Raadsforum gekomen om zich te laten informeren over de plannen met betrekking tot dit stukje Heerlen; maar ook om zelf suggesties en ideeën aan te dragen.

Central Park moet aantrekkelijk woongebied worden

De gemeente Heerlen en IBA Parkstad willen dit beeldbepalende stukje Heerlen-Centrum veranderen in een aantrekkelijk woongebied met nieuwe woningen in stedelijk groen. Het IBA-sleutelproject Central Park maakt onderdeel uit van de ambities voor het Centrum Heerlen zoals vastgelegd in het Bidboek Centrum van 2017. Tijdens het Raadsforum kon men onder andere het schetsplan zien dat in de maak is voor het Van Grunsvenplein, het ontwerp-bestemmingsplan Schinkelkwadrant-Zuid en de plannen voor de herontwikkeling van Schinkelkwadrant-Noord.

Rijke oogst aan voorstellen en suggesties

Behalve het delen van informatie was het ook nadrukkelijk de bedoeling van dit Raadsforum om het gesprek aan te gaan met de aanwezigen en suggesties, ideeën, voorstellen op te halen. Dit is goed gelukt. Deze avond leverde een rijke oogst aan voorstellen en suggesties op, waar zeker op zal worden teruggekomen.

Raadsforum Central Park in Theater Heerlen 21 oktober 2019

Datum nieuwsbericht

4 november 2019

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.