Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Sloop kopgebouwen na de feestdagen

De openbare ruimte loopt als een rode draad door ons centrum. Het vormt de verbinding tussen de winkels, musea, woningen, openbare gebouwen etc. Het geheel moet als een fijne, opgeruimde en knusse woonkamer zijn: waar je je prettig voelt, graag wilt zijn en lang wil blijven. Met groen, water, mooi meubilair en minder verkeer. Waar het leeft, en tegelijk ook plek is voor ontspanning, ontmoeting en verbinding. Dat bereiken we niet met een grijs centrum.

Stenen eruit, groen erin

Steeds vaker maken stenen in ons centrum plaats voor bomen, struiken en bloemen. Het is fijner om te wonen, te werken en te winkelen in een groene, fleurige omgeving dan uit te kijken op beton. Daarom toveren we Promenade II volgend jaar om tot een prettige aantrekkelijke groene oase. Met vaste planten, sierheesters, gras, nieuwe bomen, klimplanten, een wadi en fijne bankjes om op te zitten.

Sloop kopgebouwen in het nieuwe jaar

Maar voordat we daarmee starten, slopen we eerst de leegstaande kopgebouwen op
de Promenade. Het gaat dan om in ieder geval de beide gebouwen op de kruising Honigmannstraat/ Promenade. Het kopgebouw aan de Geerstraat verdwijnt op den duur ook. Maar hierin bevindt zich nu nog de in- en uitgang naar de Q-Park parkeergarage. Hiervoor wordt eerst een oplossing gezocht.

De voorbereidende werkzaamheden starten pas ná de feestdagen en de nieuwjaarsborrels zodat u en de bezoekers van onze stad kunnen genieten van de kerstsfeer en ongestoord kerstinkopen kunnen doen.

Voorlopige planning sloop

We gaan in 2023 aan de slag met de volgende werkzaamheden:

  • Start voorbereidende werkzaamheden: donderdag 26 januari
  • Start met deconstructie werkzaamheden: woensdag 1 februari
  • Start sloop (machinaal): woensdag 1 maart

Begin maart beginnen we dus pas met het echte sloopwerk. De verwachting is dat we daar eind maart mee klaar zijn. Het kan echter voorkomen dat we vanwege (weers)omstandigheden de planning moeten aanpassen.

Diverse onderdelen van de kopgebouwen, waaronder de natuurstenen gevel en kozijnen, zijn waardevol. Deze oorspronkelijke elementen worden daarom behouden om later weer te gebruiken. Dit past ook binnen ons streven om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en duurzaam te zijn.

Stadstuin

We laten de plekken waar gesloopt is, er niet troosteloos bij liggen. Eén van de kopgebouwen is onderdeel van Promenade II, die volgend jaar sowieso wordt aangepakt. In samenwerking met de Stadstuin zorgen we ervoor dat de plek van het andere kopgebouw voorlopig wordt ingevuld met groen.

kopgebouw

Datum nieuwsbericht

22 december 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.