Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Meer schoonheid, levendigheid en bekendheid stadshart

Het centrum van Heerlen is in de afgelopen jaren al positief veranderd. Ook zijn er tal van projecten gestart of worden binnenkort opgestart. Zo worden het Van Grunsvenplein en Promenade II sfeervoller en groener, komen er een nieuw Mijnmuseum en Romeins museum en wordt het Schinkelkwadrant omgetoverd tot fijn en groen woongebied. Veranderingen die de stad aantrekkelijker en leuker maken. Maar het kan nog beter, vindt het college. “Bewoners, ondernemers en bezoekers verdienen een mooie, schone en levendige huiskamer waar ze zich thuis voelen. En we moeten het verhaal van Heerlen meer gaan vertellen.”

Schone huiskamer
De stad moet groener, opgeruimder en schoner. Het centrum krijgt een grote schoonmaak en het onderhoud wordt stevig opgeschroefd. Zo moeten paaltjes en varkensruggen plaatsmaken voor groene haagjes en bloembakken en overdadige borden en paaltjes verwijderd worden. Fraaie gebouwen moeten ook in het donker hun schoonheid tonen en bezoekers moeten hun weg vinden door het centrum. In het centrum is inmiddels al begonnen met de schoonmaak en het onderhoud.

Leuke, gekke dingen
Een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, trekt bezoekers aan. Heerlen wil met interactieve installaties voor zowel kinderen als volwassenen meer levendigheid creëren. Installaties met bijvoorbeeld licht of muziek moeten een glimlach oproepen en interactie tussen mensen stimuleren. Denk aan een schommel die muziek maakt en hoe meer mensen tegelijk schommelen, hoe harmonieuzer het wordt. Of aan stoplichten die muziek maken.

Verhaal vertellen
Heerlen moet met meer trots vertellen en laten ze wat ze in huis heeft. Waar wordt aan gewerkt en waarom? Wat is de samenhang tussen alle ontwikkelingen in het centrum. Om dat verhaal te vertellen is er een nieuwe positionering ontwikkeld die na de zomer wordt geïntroduceerd.

Het komende jaar richt Heerlen zich op het centrum. De aanpak wordt in de komende jaren eveneens doorgetrokken naar de verschillende stadsdeelcentra.

samen maken we de stad

Datum nieuwsbericht

5 juli 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.