Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Streetlab van Zuyd Hogeschool in Heerlen-Centrum

Op donderdag 18 november 2021 ging het streetlab open aan de Promenade 2c. Hier werken studenten en docenten van de opleidingen ICT en Engineering aan innovatieve techniekprojecten op het gebied van kunstmatige intelligentie, data visualisatie, data science en software development. Luc Verburgh, voorzitter college van bestuur van Zuyd Hogeschool opende het Streetlab samen met Peter van Zutphen, wethouder Centrumontwikkeling.

Verbinding

Het Streetlab verbindt de studenten van Zuyd Hogeschool, ons centrum en de Brightlands Smart Services Campus. De studenten brengen opgedane kennis in de praktijk en betrekken de mensen in de binnenstad bij hun studie. De bewoners en bezoekers van Heerlen-Centrum krijgen zo op een laagdrempelige manier een beter beeld van de uiteenlopende onderdelen binnen de technische opleidingen. In het Streetlab tonen studenten en onderzoekers verschillende producten en projectresultaten.

Onderwijs in de binnenstad

Het terughalen van het onderwijs naar de binnenstad is voor de gemeente Heerlen een belangrijk doel. Studenten en jonge mensen zorgen voor meer levendigheid in het centrum en dat is goed voor het economische klimaat. Ze maken ook gebruik van het brede aanbod aan de culturele voorzieningen. Voor de gemeente is de opening van het Streetlab dan ook de eerste stap. Ondanks dat is Streetlab een tijdelijk onderkomen. De gemeente heeft dit gebouw namelijk gekocht om plaats te maken voor een andere ambitie: flinke vergroening van de binnenstad. Totdat het gebouw wordt gesloopt, kunnen de studenten hier terecht. Naar verwachting kunnen ze zeker tot het einde van dit schooljaar hun activiteiten hier voortzetten.

opening streetlab

Datum nieuwsbericht

19 november 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.