Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden in het centrum

Bij de aanleg van de leidingen voor Mijnwater zijn in de Kruisstraat en Valkenburgerweg de leidingsleuven hersteld met tijdelijk asfalt. Het is tijd om het asfalt in de volle breedte te vervangen. Dat doen we de komende weken.

Wat gaan we wanneer doen?

Kruisstraat: afgesloten van dinsdag 19 april t/m vrijdag 22 april met eventuele uitloop naar zaterdag 23 april bij nat weer.
Hier wordt eerst de bovenste laag van het wegdek weggefreesd. Daarna wordt er over de volle breedte een definitieve asfaltlaag aangebracht plus nieuwe belijning. Dit betekent dat de rijbanen vanaf de rotonde Kruisstraat tot en met de kruising Valkenburgerweg worden afgesloten voor al het wegverkeer. De trottoirs blijven wel begaanbaar voor voetgangers en fietsers worden verzocht om af te stappen en ook de trottoirs te gebruiken.

Valkenburgerweg: afgesloten van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei met eventuele uitloop naar zaterdag 7 mei bij nat weer.
Ook hier wordt eerst de bovenste laag van het wegdek weggefreesd. Daarna wordt er over de volle breedte een definitieve asfaltlaag aangebracht plus nieuwe belijning. Dit betekent dat de rijbanen vanaf de kruising Kruisstraat tot aan de verzorgingsflat Douvenrade aan de Valkenburgerweg afgesloten zijn voor al het wegverkeer. Particuliere in- en uitritten inclusief de parkeergarages en de openbare parkeerplaatsen aan de Valkenburgerwerg kunnen op die dagen helaas niet gebruikt worden. De trottoirs blijven wel begaanbaar voor voetgangers en fietsers worden verzocht om af te stappen en ook de trottoirs te gebruiken.

Geerstraat: nog gesloten tot en met 29 april
Vanwege de transformatie van het Burgemeester van Grunsvenplein is de Geerstraat afgesloten. Het einde komt wel in zicht; op vrijdag 29 april worden de werkzaamheden afgerond en kan het verkeer er weer doorheen.

Coriovallumstraat: nog gesloten tot en met 29 april
Vanwege de herinrichting van de Coriovallumstraat-West is deze straat afgesloten. Ook hier is het einde in zicht: op vrijdag 29 april worden de werkzaamheden afgerond en kan het verkeer er weer doorheen.

Kijk hier voor de omleidingsroutes!

kruisstraat valkenburgerweg

Datum nieuwsbericht

6 april 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.