Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Start voorbereidende werkzaamheden Rivoli/Maxim

De Royal is een van de parels van ons centrum. Aansluitend op het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw een meer hedendaagse invulling. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de Royal aan de binnenkant gerenoveerd. Op 12 december 2022 is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden: het inrichten van het bouwterrein voor de deconstructie en sloop van de bestaande Maxim en Rivoli. Aan de omwonenden stuurden we een huis-aan-huisbrief; de informatie delen we hieronder ook.

Sloop vanaf het bouwterrein voormalige Wellerij

Om de overlast tot een minimum te beperken, wordt het bouwterrein van de voormalige Wellerij tijdelijk gebruikt voor de schaftkeet en het materiaal/materieel van M. Heezen Sloopwerken. De aannemer werkt ook zoveel mogelijk vanuit dit terrein, tenzij het niet anders kan. Het Stationsplein blijft altijd bereikbaar. Vanaf 12 december werken we aan: 

  • Start voorbereidende werkzaamheden;
  • Start deconstructie werkzaamheden;
  • Start asbestverwijdering;
  • Start sloop (machinaal).

We beginnen dus pas eind januari 2023 met het echte sloopwerk. Deze werkzaamheden zijn op 1 april gereed. Het kan echter voorkomen dat we vanwege (weers)omstandigheden de planning moeten aanpassen. De aannemer werkt op doordeweekse dagen van 7.00 uur tot 17.00 uur. Misschien ziet u mensen in beschermingspakken aan het werk. U hoeft er in elk geval niet van te schrikken. Het betekent juist dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt.

Behoud oorspronkelijke elementen

Diverse onderdelen van de Maxim en Rivoli - waaronder de gevel van de Rivoli - hebben een beeldbepalend karakter. Deze oorspronkelijke elementen worden behouden om later weer te gebruiken. Dit past ook binnen onze duurzaamheidsambities.

Wat u kunt merken van de werkzaamheden? 

  • Op momenten kan er geluidsoverlast zijn.
  • Er kan stofoverlast voorkomen. Wij zetten watervernevelaars in om dit tegen te gaan.
  • Er kunnen lichte trillingen zijn.
  • Er is redelijk intensief vrachtverkeer dat aan- en afrijdt, met name via de Geerstraat.

Overlast is bij dit project nauwelijks te voorkomen. Wel zetten wij ons in om de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken en de omgeving leefbaar te houden. We hopen op uw begrip. Laat het onze omgevingsmanager Karin Jurgen echter weten als de overlast te veel wordt via 045-5605040 of stuur een e-mail aan omgevingsmanagement@heerlen.nl. Wij bekijken dan in overleg met het sloopbedrijf of er iets is wat de situatie kan verlichten voor u.

ontwerp Royal

Datum nieuwsbericht

13 december 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.