Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Muzikale optredens Zwevende Hemel

Het podium boven de Smulbar op de Bongerd is bijna klaar en dat wordt nog dit jaar feestelijk gevierd. Op vrijdag 30 december is de officiële muzikale opening met uiteenlopende optredens van regionale artiesten. Tussen 11.00 en 19.00 uur treden onder meer het Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius, Hey Angie, Damien van Elburg en Gordon Smith op. De werknaam van het podium was jarenlang Worstenhemel, maar die naam heeft de finish niet gehaald. Het podium gaat de Zwevende Hemel heten.

Als in de hemel

Het buitenpodium is naar een idee van kunstenaar Michel Huisman. Om de Smulbar van Wim Frijns bouwde hij een stalen constructie. Momenteel is hij bezig met de laatste klusjes en binnenkort wordt de naam Zwevende Hemel aangebracht. Huisman licht toe: “De constructie lijkt iets te zweven en bovenop waan je je dichter bij de hemel.” Voor de nieuwe naam is gekozen, omdat de werknaam Worstenhemel niet bij iedereen in de smaak valt. 

Vrolijkere stad

Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens is vooral heel blij dat het podium bijna klaar is. “Het is fijn dat muzikanten, dichters, en iedereen die iets wil voordragen op deze plek zijn of haar stem kan laten horen. En dat de bezoekers van onze stad daar dan van kunnen genieten. Dat maakt onze stad weer een stukje vrolijker.” 

Programma

Op 30 december is iedereen welkom en is de toegang gratis. 
Het programma is volgt:
11.00 uur: Ashna Jaafer
11.45 uur: Dave van Ewijk 
12.30 uur: Moris Music
13.30 uur: Happy Hendrix 
14.00 uur: Gordon Smith 
14.45 uur: Openingswoordje centrumwethouder Jordy Clemens
15:00 uur: Koninklijk Heerlens mannenkoor St.Pancratius
16.00 uur: Guido Staps 
17.00 uur: Hey Angie 
18.00 uur: Luca Holkenborg 
18.45 uur: Damien van Elburg 

impressie van de zwevende hemel

Datum nieuwsbericht

21 december 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.