Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Curator voor één keer | Vrie-Art

Bij SCHUNCK Museum in Heerlen wordt voor het tweede jaar op rij ‘Curator voor één keer’ georganiseerd. Hierbij gaan lokale kunstliefhebbers, ditmaal uit de Heerlense wijk Vrieheide, aan de slag met het cureren van de gemeentelijke kunstcollectie.

Van: dinsdag 9 november 2021 12:00
Tot: zondag 9 januari 2022 17:00
  • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis
  • Categorie: Expositie / lezing

Jaarlijks duikt een groep inwoners van Heerlen in de collectie SCHUNCK, met vragen in het achterhoofd als “Welk werk zou ik laten zien in een tentoonstelling als ik de rol van curator mocht vervullen?” en “Wat kan een kunstwerk voor iemand betekenen?”.

Het resultaat is hun eigen collectietentoonstelling, die gratis toegankelijk is. Voor deze editie werkt SCHUNCK samen met Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide. Bij deze Heerlense start-up kunnen buurtbewoners uit Vrieheide sinds januari 2021 terecht om zich creatief te uiten en te ontplooien. De door hen gemaakte collectietentoonstelling sluit qua thematiek aan bij de tentoonstelling ‘In Search of Sharawadgi’, die tot half oktober te zien was. Deze toonde de ideeën en dromen van Nederlands bekendste tuinontwerper Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects.

De tentoonstelling nam bezoekers mee op reis en toonde de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de hele wereld. Het resultaat van ‘Curator voor één keer’ is van 9 november 2021 t/m 9 januari 2022 gratis te zien in de Aad de Haas zaal van het Glaspaleis.

Lees meer via de site van SCHUNCK

 Curator voor 1 dag

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.