Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

De aftrap van het jaar van ons Erfgoed

In 2025 staat Heerlen in het teken van haar rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst. In Heerlen gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan onze geschiedenis. Die zetten we in 2025 extra in de schijnwerpers. Met een scala aan evenementen en activiteiten, gemaakt en bedacht door jong en oud, wordt het jaar van het Erfgoed gevierd.

Heerlen 2025

2025 wordt een bijzonder jaar in Heerlen. Heerlen is een stad met een lange, maar vooral ook rijke geschiedenis. Ons Landsfort bestaat dan 800 jaar én het is vlak na het moment dat 50 jaar geleden de laatste steenkool naar boven werd gehaald in de Oranje Nassaumijn. Er ontstonden na de mijnsluiting door nieuwe generaties vele subculturen, van punk tot hiphop en later de gabberscene. Dit alles behoort tot de identiteit en het erfgoed van Heerlen.

"Ons erfgoed draagt bij aan onze identiteit. Het is wat én wie wij zijn", zegt Wethouder Cultuur en Erfgoed Jordy Clemens. "We moeten dat erfgoed laten zien en erover vertellen, daarom zetten we 2025 in het teken van het cultureel erfgoed van Heerlen.’’

Wat gaan we doen?

In buurten en wijken, met culturele instellingen, verenigingen en veel enthousiaste Heerlenaren, samen realiseren we een programma voor alle Heerlenaren. Van historische tentoonstellingen tot hiphop-events, van intieme buurtverhalen tot culturele festiviteiten.

Heeft u nu al ideeën die passen bij het Ergoedjaar? Of heeft u vragen over wat u kunt organiseren? Mail naar erfgoedjaar2025@heerlen.nl.

Datum nieuwsbericht

19 maart 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.