Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Doorrijden = boete

Vanaf 15 oktober krijgt iedereen die zonder ontheffing door de bussluis aan de Schaesbergerweg rijdt automatisch een boete. De afsluiting met een zakpaal werd weggehaald en vervangen door camera’s. Deze functioneren al geruime tijd, maar tot nu toe werden nog geen boetes verzonden. Via de camera’s hebben we gezien dat er dagelijks tientallen auto’s onterecht door de bussluis rijden. Voor hen is dit een laatste waarschuwing. Vanaf nu volgt op het doorrijden zonder ontheffing automatisch een boete.

De bussluis is gemaakt om de drukte op de Schaesbergerweg te beperken. Gewoon verkeer mag er niet door, maar bussen wel. Er zijn in het verleden een beperkt aantal uitzonderingen gemaakt. Mensen die vanwege de plek waar ze woonden, ontheffing kregen van het doorrijverbod.

Bewoners en bedrijven die voor de bussluis al officieel een ontheffing van de gemeente hadden, hebben die behouden. Anderen kunnen een ontheffing aanvragen door een email te sturen naar de gemeente. Als de aanvraag voldoet aan de voorwaarden in de beleidskaders, wordt de ontheffing verleend.

foto waarschuwingsborden bij de bussluis

Datum nieuwsbericht

14 oktober 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.