Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlen steunt campagne Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Ook in Nederland liegen de cijfers niet: 45% van de vrouwen komt in aanraking met geweld, 84% is seksueel geïntimideerd op straat en 40% wordt ongewenst bejegend op het werk. Bijna de helft van de meisjes (48%) heeft zelfs vóór haar achttiende verjaardag een strafbare vorm van seksueel geweld meegemaakt.

Daar moet verandering in komen en daarom vraagt de campagne Orange the World er ieder jaar opnieuw aandacht voor. We kunnen dit geweld alleen stoppen als we samenwerken. Vrouwen en mannen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden op internationaal, provinciaal en lokaal niveau: iedereen kan iets doen.

Belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken. Als iedereen zich bewust is van de bijdrage die hij of zij kan leveren, kan de voedingsbodem voor geweld worden weggenomen en kunnen vrouwen en meisjes zich veiliger voelen.

Van 25 november tot en met 10 december steunt de gemeente Heerlen dit op diverse manieren. Zo is er, door wethouder Peter van Zutphen, een spandoek bevestigd bij het nieuwe stadskantoor en wordt dit gebouw gedurende de campagneperiode oranje verlicht. 

Wij zijn #medestander, jullie ook?

Campagne Orange the World

Datum nieuwsbericht

25 november 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.