Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlenaren doorbreken taboe op eenzaamheid

Vanaf vandaag delen moedige Heerlenaren hun persoonlijke ervaring met eenzaamheid. Het verhaal van Max & Ria is het eerste in deze reeks. Als echtpaar zijn ze niet eenzaam maar zij weten hoe het is om je alleen te voelen.

Wethouder Adriane Keulen (Integraal Ouderenbeleid):“Eenzaamheid is geen eenvoudig gespreksonderwerp. Zeggen dat je moe bent of het druk hebt, is meer geaccepteerd dan zeggen dat je je eenzaam voelt. Mensen die eenzaam zijn, denken daardoor soms dat het hun eigen schuld is en schamen zich daarvoor. In Heerlen doorbreken we het taboe en maken we eenzaamheid bespreekbaar. Help je mee? Deel dan ook jouw verhaal óf idee met ons via samentegeneenzaamheid@heerlen.nl en wij nemen contact met je op.”

Het verhaal van Max en Ria

Ze leerden elkaar in 1978 kennen. Zo’n 43 jaar, twee dochters, twee schoonzoons en drie kleinkinderen later weten Max (64) en Ria Pool (63) wel wat het leven te bieden heeft. En dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ze leerden elkáár goed kennen, maar ze kwamen ook zichzelf tegen. Max en Ria: “Als echtpaar zijn we niet eenzaam. Maar we weten wel hoe het is om je alleen te voelen.”

Bekijk de video en lees hun volledige verhaal.

Digitaal en print

Om alle Heerlenaren die online weinig of niet actief zijn óók kennis te laten maken met het verhaal van dit moedige en hartelijke echtpaar uit de buurt Heksenberg, wordt, naast de online publicatie van de video, hun verhaal de komende weken ook in diverse huis aan huis- en buurtbladen gedeeld.

Datum nieuwsbericht

22 april 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.