Hoensbroekse vrijwilliger Gerrit Scheffer benoemd tot Bijzondere Heerlenaar

27 maart 2019 Vandaag (27 maart 2019) heeft burgemeester Emile Roemer vrijwilliger Gerrit Scheffer uit Hoensbroek benoemd tot Bijzondere Heerlenaar.

De man met de sleutelbos

Gerrit Scheffer is de man met de sleutelbos van de muziekschool in Hoensbroek. Gerrit houdt er al 40 jaar vrijwillig een oogje in het zeil. Samen met zijn rottweiler zorgt hij ervoor dat er geen gekke dingen gebeuren. Als er hulpdiensten of onderhoudsmonteurs in het gebouw moeten zijn, begeleidt Gerrit ze naar binnen. Elke avond doet hij de sluitingsronde en zorgt hij ervoor dat de lichten uit gaan.

Vrijwilligerswerk voor de buurt

Naast het werk voor de muziekschool, heeft Gerrit altijd gewerkt voor de buurt. Zo zorgde hij er samen met zijn vrouw Sonja voor dat de speeltuin in Hoensbroek open kon blijven. Als er op zondag kinderen voor het hek stonden die in de speeltuin wilden spelen, zorgde hij ervoor dat ze naar binnen konden. Voor buurtbewoners organiseerden ze er leuke evenementen. Verder deed Gerrit goed werk voor oudere en minder mobiele mensen. Hij ging vaak met ze op stap: even een rondje rijden, even naar de supermarkt, even een kopje koffie. Gerrit heeft altijd graag tijd vrijgemaakt om mensen te helpen.

Bijzondere Heerlenaar

Gerrit heeft een belangrijke rol gespeeld voor de buurt. Vandaag was het tijd om Gerrit te bedanken voor alles dor hem in het zonnetje te zetten. Burgemeester Emile Roemer benoemde hem tot Bijzondere Heerlenaar. Of eigenlijk: Bijzondere Hoensbroeker. De komende tijd wil Gerrit zich blijven inzetten voor de mensen om hem heen. Hij gaat zich daarbij vooral richten op de zorg voor zijn vrouw Sonja.

Gerrit Scheffer