Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

IBA Parkstad Limburg

Parkstad zit midden in een transformatie. IBA Parkstad gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren. IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung, een beproefd concept uit Duitsland. IBA Parkstad is de eerste IBA die buiten Duitsland plaatsvindt.

Hiermee werkt Parkstad op een unieke manier aan haar toekomst. De IBA moet een impuls geven aan economie, ruimte en samenleving. Tot 2020 functioneert IBA Parkstad als een laboratorium en is het een motor voor vernieuwende projecten. De essentie bestaat uit een reeks spraakmakende en  hoogwaardige projecten die zorgen voor vernieuwing en verandering van de regio Parkstad Limburg. Deze projecten worden in een slotmanifestatie in 2020 tentoongesteld.

Open oproep

Kenmerkend voor IBA Parkstad is innovatie. Dit heeft vorm gekregen door een open oproep voor het indienen van projecten. Hiermee zijn bijna 300 projectvoorstellen ingediend door groepen, personen en instanties van binnen en buiten de regio. In het voorjaar 2015 is op basis van een zeer uitgebreide en zorgvuldige afweging hieruit een keuze gemaakt uit 39 IBA-kandidaten en 88 IBA- attention-projecten.

Op de website van iba-parkstad leest u meer over de laatste ontwikkelingen rondom IBA.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.