Kaarsjesavond stadsbegraafplaats Akerstraat

Jaarlijkse kaarsjesavond op de historische stadsbegraafplaats Akerstraat, Heerlen centrum. Zeer sfeervol met honderden fonkelende lichtjes en vuurkorven.

  • Van: maandag 23 december 2019 17:00
  • Tot: maandag 23 december 2019 20:00
  • Locatie: Akerstraat 35, Heerlen centrum
  • Categorie: Festival / evenement

Sinds 23 december 2009 organiseren de Vrienden van de Historische Stadsbegraafplaats Akerstraat (Heerlen centrum) de jaarlijkse Kaarsjesavond, steevast op 23 december. Wat begon met vele kaarsjes is inmiddels uitgegroeid tot een ware Kersttraditie.

Sfeervol fonkelende vuurkorven, een mooie kerstboom met fraaie kribbe en kerstverlichting zorgen dat velen jaar na jaar weer terugkeren en de sfeer delen. Tegen 17 uur start het plaatsen van de vele lichtjes terwijl dan ook de diverse vuurkorven ontstoken worden. Om 19 uur start, ter hoogte van de hoofdingang aan de Akerstraat, het sfeervolle kerstconcert.

De vrijwilligers achter dit jaarlijkse gebeuren hopen dat velen ook van thuis uit een of meerdere lichtjes meenemen en deze naar eigen goeddunken een geschikt plekje geven. Onder het genot van warme chocomel, glühwein en kerstbrood (zo lang de voorraad strekt) kan men samen het geheel beleven.

Toegang gratis.

Terug naar de kalender

 kaarsjesavond