Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werkzaamheden Caumerbeek

Het middelste deel van de Caumerbeek wordt heringericht. Dit deel begint bij de rotonde aan de Schandelerboord/Spoorsingel. Dan stroomt de beek door het Park Meezenbroek. Bij de Meezen-broekerweg sluit ze aan op het eerder ingerichte deel. Dit deel van de beek is ongeveer één kilometer lang. De Caumerbeek komt er natuurlijker uit te zien en wordt beter zichtbaar.

Nu ligt de beek namelijk erg diep en zijn de oevers steil. Er ligt op veel plekken beton en steen. Dat gaan we veranderen. We maken de oevers minder steil. Het beton en de stenen watervalletjes halen we weg, zodat de beek er natuurlijker uitziet. Naast deze werkzaamheden, vernieuwen we ook de voetbruggen bij dit deel van de Caumerbeek.

Kap- en snoeiwerkzaamheden

Vanaf midden januari start de aannemer met de werkzaamheden bij de Caumerbeek Middenloop. Er wordt gestart met de kap- en snoeiwerkzaamheden. De beek heeft namelijk meer ruimte nodig. Daarom kappen we een aantal bomen die naast de beek staan. We laten er zo veel mogelijk staan. Voor de gekapte bomen planten we in overleg met de gemeente nieuwe bomen.

De te kappen bomen zijn door een ecoloog gecontroleerd op het voorkomen van broedplaatsen of schuilplaatsen voor dieren. Dit is niet het geval. Ook vinden er in januari onderhouds- en snoeiwerkzaamheden plaats aan de overige bomen in het park. Alle werkzaamheden worden buiten het broedseizoen uitgevoerd om de vogels zo min mogelijk overlast te geven.

Meer informatie

Op de website van Waterschap Limburg vindt u meer informatie over het project, de planning en de werkzaamheden.

Datum nieuwsbericht

4 januari 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.