Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Opschoondag in Heerlen groot succes

Op 23 maart was het zover: de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vond plaats. Heerlen deed dit jaar weer met veel enthousiasme hieraan mee. Een dag waarop inwoners samen vrijwillig de handen uit de mouwen hebben gestoken om onze straten, parken en pleinen op te ruimen en te zorgen voor een schoner en mooier Heerlen.

Afgelopen week gingen meer dan honderd vrijwilligers op pad met vuilniszakken en grijpers om zwerfafval op te ruimen in hun woonomgeving. Inwoners konden zich vooraf aanmelden voor deze dag. De deelnemers kregen de benodigde materialen van de gemeente om mee aan de slag te gaan. De gemeente zorgde ervoor dat het afval dat ingezameld was, werd afgevoerd.

Kilo's zwerfafval

Kilo’s zwerfafval werden er opgeruimd de afgelopen week. Dat is natuurlijk goed voor de uitstraling van de woon- en leefomgeving. Maar de natuur profiteert nog het meest van deze actie. De afbreektijd van zwerfafval is vaak jarenlang tot oneindig. Ook komen er microplastics in ons grondwater terecht door dit afval wat slecht is voor de gezondheid van mens en dier.

Trots op onze stad

Wethouder Marco Peters was zaterdag ook aanwezig en benadrukt het belang van de Landelijke Opschoondag: "De Landelijke Opschoondag is een fantastische gelegenheid voor alle inwoners om samen een positieve impact te maken op onze leefomgeving. Ik wil alle deelnemers danken voor hun inzet en bijdrage. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet tijdens deze dag. Samen hebben we laten zien dat we trots zijn op onze mooie stad en dat we samen kunnen zorgen voor een schone omgeving voor iedereen!’’

Datum nieuwsbericht

25 maart 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.