Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Medische technologie

Heerlen is dé ideale vestigingsplaats voor medisch technologische bedrijven vanwege de centrale ligging in Europa, de beschikbaarheid van personeel, de meertaligheid in de regio en de aanwezigheid van gerenommeerde kennisinstituten. We maken deel uit van een Euregionale (Eindhoven-Leuven-Aken) keten van bedrijvigheid in de medtech en aanverwante sectoren (als life sciences, biomaterials en (innovations for) healthcare).

Heerlen, een bewezen vestigingsplaats voor Medtech

In en rond Heerlen zijn een groot aantal bedrijven gevestigd in de sectoren Medtech en Lifesciences. Het hoofdkantoor van DSM is in Heerlen gevestigd. Andere toonaangevende multinationals zoals Medtronic, Abbott Vascular, Acist Medical Systems, Boston Scientific, Medivators, Doc Morris, TNT Healthcare HUB hebben eveneens vestigingen in Heerlen. Arion Group is een voorbeeld van een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve hulpmiddelen voor de zorg.

Topkennis binnen handbereik

In Heerlen en omgeving zijn diverse gerenommeerde kennisinstituten aanwezig zoals de Hogeschool Zuyd met een afdeling Life Sciences, de Open Universiteit, universiteiten van Aken (RWTH) en Maastricht (UM), instituten als het Forschungszentrum Jülich. Met name op het gebied van cardio-vasculaire -diagnostische apparatuur is er in en rond Heerlen veel specifieke kennis aanwezig.

Locatiemogelijkheden in Heerlen

Trilandis is uitermate geschikt voor logistieke activiteiten op het gebied van medische technologie. Nabij Trilandis ligt het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis. Dit is een hoogwaardige locatie óp de grens van Nederland en Duitsland. Daarnaast heeft Heerlen de beschikking over diverse andere hoogwaardige locaties.
Bekijk ook de pagina van Trilandis.

Meer informatie

Voor meer informatie over kunt u terecht bij het Ondernemerhuis van de gemeente.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.