Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Monumentale trompetboom krijgt speciale behandeling

De grote trompetboom (Catalpa bignonioides) bij de ingang van het Raadhuis aan de Geleenstraat heeft deze week een speciale behandeling gehad. Met een geavanceerde techniek is de bodem verrijkt met organische voedingssupplementen.

De specialisten hebben gaten in de bodem gemaakt, om de boom te voorzien van nieuwe wortelkanalen. Daarna hebben ze die ruimtes gevuld met de speciale, organische voedingssupplementen.

Zo zorgt wormencompost voor extra voeding en wordt de weerstand van de boom verbeterd door actieve bodembacteriën en -schimmels. Een biologisch preparaat met een goedaardige schimmel stimuleert de wortelgroei en neutraliseert schadelijke schimmels. Actieve houtskool bindt water en voedingsstoffen en stimuleert het bodemleven.

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: “Deze monumentale boom is er niet goed aan toe. Met deze behandeling krijgt de boom een vitalere bodem, zodat er nieuwe, betere en diepere wortelgroei ontstaat. De behandeling heeft effect voor een periode van minstens zeven tot tien jaar”.

Datum nieuwsbericht

27 oktober 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.