Museum Trees Ruijs Huijs - Een familie in de kunst

Heerlen heeft er een nieuw museum bij, het TREES RUIJS HUIJS. De expositie EEN FAMILIE IN DE KUNST is de première van het museum. Een aansprekende tentoonstelling met ambachtelijk tot stand gekomen werk(jes), inspirerend, zeker voor jeugdigen in een toenemend virtueel tijdperk.

  • Van: vrijdag 11 oktober 2019 12:00
  • Tot: zaterdag 4 januari 2020 16:00
  • Locatie: Gebouw Carbon6 van WALAS kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen
  • Categorie: Expositie / lezing

Trees Ruijs leefde en werkte gedurende 54 jaar in Ubachsberg, zij was een bevlogen kunstenaar die vele werken naliet toen zij daar in 2016 stierf op 91 jarige leeftijd.De invloed die Trees’ jeugd in voormalig Nederlands Indië op haar had, maakt haar werk een mix van culturen. Deze collectie is het uitgangspunt voor wisselende tentoonstellingen, ingaand op maatschappelijk relevante thema’s die zij aanstipte in haar werk en haar persoonlijke ervaringen, voor velen herkenbaar.

Zowel Trees als haar man Jan Vonk volgden de kunstacademie en 2 van hun kinderen, Maaike en Berend volgden dit pad. Ook de andere kinderen en hun kleinkinderen maakten kunstwerkjes, vaak reagerend op elkaar.  

De tentoonstelling loopt vanaf 11 oktober t/m 4 januari op vrijdagen en zaterdagen van 12.00 u tot 16.00 uur. Carbon6 van WALAS Kloosterweg 1 ( 4e verdieping ) 6412 CN Heerlen.  Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door de steun van WALAS projects en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Terug naar de kalender