Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Operatie Steenbreek: Tegels eruit, groen erin!

Bij de gemeente Heerlen zijn afgelopen weekend de plantpakketten opgehaald door de circa 40 deelnemers van de najaarsronde van Operatie Steenbreek. Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) overhandigde de eerste exemplaren

Met Operatie Steenbreek stimuleert de gemeente Heerlen burgers om voor- en achtertuinen te vergroenen: tegels eruit, groen erin! Deelnemers kunnen daarvoor plantenpakketten krijgen voor 12 m² tuin. Ze moeten zelf de tegels weghalen en de planten in de grond zetten. Deze ronde gaat het om circa 2500 plantjes waarmee in Heerlen ongeveer 300 vierkante meter stenen worden vervangen door groen. 

Goede zaak

Wethouder Marco Peters: “Als gemeente zetten we in op rigoureuze vergroening. Met Operatie Steenbreek stimuleren wij onze inwoners om hier ook zelf mee aan de slag te gaan. Zo maken we het verschil, juist op die plekken waar het het hardst nodig is!”

Complimenten

Ook René en Nicole Frösch-Schröder deden mee aan de najaarsronde: “We zijn vanmiddag onze pakketten komen ophalen. Onze complimenten! Wat hebben jullie het super goed geregeld. Alles goed op orde en in een wip lagen alle aangevraagde pakketten in de aanhanger. Heel erg bedankt!”

najaarsronde steenbreek

Datum nieuwsbericht

30 oktober 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.