Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Natuursteen Promenade krijgt 2e leven

Vandaag, woensdag 19 april 2023, vond een mooi staaltje van hergebruik plaats in de Heerlense binnenstad. Daar gingen 120 m2 gele natuursteen over in de handen van een kerkbestuur uit Hunsel, Leudal. De stenen komen van de Promenade en worden opnieuw gebruikt voor een pad bij een kerkhof.

Hergebruik materialen van Heerlense binnenstad

Het gaat in de binnenstad om nog veel meer materialen die door projectwerkzaamheden worden weggehaald, zoals straatlantaarns, fietsbeugels, banken, bomen en boomroosters.

Wethouder Casper Gelderblom: “Ik ben blij om te zien dat we bij deze gemeentelijke projecten in de binnenstad niets weggooien. Al het overbodige materiaal krijgt een tweede of zelfs een nieuw leven en dat is mooi. Zo kunnen we afval voorkomen en belasten we onze aarde minder.”

Klimaatwinst

De klimaatwinst voor deze gehele verkoop van gebruikte materialen in het centrum van Heerlen is circa 245 ton CO2. Dat staat ongeveer gelijk aan 110 keer heen en weer vliegen naar Parijs. Tot nu toe heeft gemeente Heerlen zo’n 30.000,- EURO verdiend hiermee. We verwachten nog 45.000 EURO te verdienen aan de verkoop van de resterende natuursteen, boomroosters en het openbare toilet.

Meer weten of interesse in gebruikte materialen uit de binnenstad?

Lees verder op onze pagina over de Promenade of ga direct naar de marktplaats voor materialen.  

Wethouder Casper Gelderblom overhandigt de eerste steen aan Leo Stratermans van het kerkbestuur in Hunsel.

Datum nieuwsbericht

19 april 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.