Nieuwe stadskantoor aangesloten op leidingennetwerk Mijnwater B.V.

18 september 2020 Wethouder Frank Simons en Angelique Palmen, CEO Mijnwater, hebben het laatste stukje leiding gelegd waarmee het nieuwe stadkantoor wordt aangesloten op mijnwaterenergie.

Na de oplevering van de nieuwbouw, medio volgend jaar, kunnen de ambtenaren verhuizen naar een gebouw dat zowel verwarmd als gekoeld wordt door het verwarmings- en koelingsnetwerk van Mijnwater. Aansluitend volgt de verbouwing van het stadhuis. Als ook die bouw is opgeleverd, krijgt het Raadhuisplein een flinke opknapbeurt. Dan wordt ook het groen aangelegd waarmee het een ‘nieuw stadskantoor in het groen’ wordt.

“Duurzaamheid is voor Heerlen een element in al onze activiteiten”, aldus wethouder Frank Simons. “En niet alleen dat. Hiermee leggen we ook een verbinding tussen verleden en toekomst op verschillende fronten. Met een techniek die voortkomt uit de tijd van het zwarte goud, sluiten we het nieuwe stadskantoor en het oude stadhuis aan op een van de duurzaamste energiebronnen van deze tijd.”

Angelique Palmen: “We lopen voor op de Warmtewet in Nederland, omdat wij niet alleen warmte maar ook koelte leveren. Met de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande hetere zomers, wordt de vraag naar koeling steeds groter. In Heerlen genieten al veel van onze klanten van een aangenaam koele woning, op het moment dat het buiten 36 graden is.”

aansluiten laatste buis mijnwater