Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Feiten en cijfers Heerlen

Feiten, cijfers en statistisch onderzoek zijn onmisbaar voor een solide basis van ons beleid. We houden cijfers en data bij van onder andere het inwoneraantal, aantal huishoudens, leeftijdsgroepen enzovoorts, maar ook over bijvoorbeeld opleidingsniveau, werkgelegenheid en veiligheid. Of van de tevredenheid van onze inwoners op beleidsterreinen.

Kerncijfers

De gemeente Heerlen zorgt, al dan niet in samenwerking met externe partijen, voor een uitgave van de belangrijkste kerncijfers. Hierin vindt u allerlei cijfers over Heerlen zoals het inwonersaantal, maar ook over belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld inkomen, opleiding, veiligheid en bevolking. Bekijk het boekje met onze kerncijfers (download pdf). Of bekijk de website Heerlen in cijfers.

Parkstad Limburg Buurtmonitor

Kerncijfers van alle Parkstad Limburggemeenten tot op buurtniveau kunt u vinden op de website voor de Parkstad Limburg Buurtmonitor.

Urban Data Center

Het Urban Data Center is een samenwerking tussen CBS en Gemeente Heerlen, waarin we nieuwe verbanden leggen tussen de data van de Gemeente Heerlen en die van het CBS. Denk aan gegevens over inwoners, opleidingsniveau, werkgelegenheid en veiligheid, jeugdhulp, armoede of energietransitie. Bekijk de informatie op de website van het Urban Data Center.

Internetpanel

De gemeente maakt naast de reguliere onderzoeken regelmatig gebruik van een internetpanel. Dit panel bestaat uit een groep van circa 1200 Heerlenaren die antwoord geeft op vragen over wat er speelt in de stad en vooral in hun eigen buurt. Interesse om mee te doen of in de resultaten? Lees dan meer op onze pagina over het internetpanel.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.