Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Praat mee over de toekomst van de Heerlen

Hoe ziet de leefomgeving van onze stad er in de toekomst uit? Op 25 mei 2023 starten wij met een serie van 4 bijeenkomsten om met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties te praten over de omgevingsvisie. U bent van harte welkom om er bij te zijn! De omgevingsvisie is een visie over wat voor stad Heerlen in de toekomst moet zijn. We gaan met elkaar bekijken wat daarbij voorop moet staan en wat uw ideeën zijn om de toekomst van Heerlen mooier en beter te maken.

Wij vinden uw inbreng over de leefomgeving belangrijk 

De omgevingsvisie willen we samen samen met inwoners, ondernemers en organisaties in de stad opstellen. Daarom brengen wij eerst in kaart wat u belangrijk vindt voor de leefomgeving van Heerlen op de lange termijn. Uw stem en mening is voor ons erg belangrijk.

Welke dromen heeft u voor Heerlen? 

Waar moet de gemeente Heerlen de komende jaren aan werken, qua leefomgeving? Wat moet er veranderen in uw buurt en de stad als geheel? Wij zijn benieuwd naar uw dromen voor Heerlen in de nabije en verre toekomst. Geef daarom uw mening; praat mee of deel uw ideeën tijdens de bijeenkomsten over thema’s als wonen, groen, speelvoorzieningen, vervoer en meer.

Omdat we op zoek zijn naar wensen en ideeën voor het Heerlen van de toekomst op weg naar 2050, vinden we het belangrijk om met jongeren te spreken. Daarom een speciale oproep aan jongeren om zich op te geven voor een van de bijeenkomsten. Zij maken immers de toekomst van Heerlen.

Data bijeenkomsten omgevingsvisie 2023

  • Donderdag 25 mei - 19.00 - 21.30  - Hoensbroek, Amecitia
  • Donderdag 1 juni   - 19.00 - 21.30 -  Heerlerheide, Corneliushuis
  • Donderdag 8 juni   - 19.00 - 21.30 -  Heerlen-Zuid, Auberge De Rousch
  • Donderdag 15 juni - 19.00 - 21.30 -  Heerlen-Centrum, De Twee Gezusters

Wilt u er bij zijn? Mail het even door aan ons 

Opgeven voor een bijeenkomst kunt u doen door een mail te sturen naar: omgevingsvisie@heerlen.nl

Video

In verschillende wijken hebben wij interviews gehouden met mensen op straat over toekomstdromen voor Heerlen. Bekijk wat uw mede-Heerlenaren zeggen over onze stad:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.