Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Richtig Heële geeft een vernieuwde draai aan de Heerlense Vasteloavend!

De spanning stijgt in Heerlen, want de stad maakt zich op voor een Vasteloavend zoals nooit tevoren! We vieren het in onze eigen stad, waar iedereen elkaar kent en jong en oud samenkomt, op onze eigen unieke wijze: dát is Richtig Heële.

Dit jaar zorgt Richtig Heële, een nieuw initiatief, voor een frisse wind tijdens het carnavalsfeest in Heerlen. Het is tot stand gekomen dankzij de gezamenlijke inzet van lokale horecagelegenheden, het Ondernemersfonds Heerlen, Pief Paaf Heële Alaaf (PPHA), H.V.V. de Winkbülle, Parkstad Limburg Theater, de Nieuwe Nor en de gemeente Heerlen. Het centrum zal tijdens Vasteloavend bruisen van diverse activiteiten die zowel jong als oud aanspreken. Het streven is om een open en toegankelijke sfeer te creëren, want Vasteloavend in Heerlen is er voor iedereen!

Programma

Elke dag biedt de stad een levendig programma tijdens de carnaval. Het Vasteloavendsplein (Pancratiusplein) staat centraal, waar lokale ondernemers, horecagelegenheden en betrokken partijen samenwerken om de authentieke Heerlense carnavalssfeer te behouden en te versterken. Dat is samen vieren, zingen en dansen. Jong en oud zwiert door de straten van onze stad, maakt sjpas en plezeer.

De Poefelezitting op vrijdagmiddag krijgt dit jaar een speciale plek in het Parkstad Limburg Theater. Traditioneel vindt de Kinderoptocht plaats op zaterdagmiddag. De prijsuitreiking van de kinderoptocht op zaterdagmiddag vindt plaats onder de overkapping op het Vasteloavendsplein (of bij slecht weer in de grote zaal van de Nieuwe Nor). Zaterdagavond betovert ToncAlaaf met zijn spectaculaire Vasteloavendshow het plein. Speciale evenementen voor jonge feestvierders vinden plaats op zaterdag- en maandagavond in de Nieuwe Nor, in samenwerking met PPHA. Op zondag na de Grote Optocht organiseert Miserabel weer het jaarlijkse MiseraBAL met een keur aan Limburgse artiesten en verrassingen. Maandagavond biedt de Nieuwe Nor een geweldige Silent Disco met lokale artiesten en nog veel meer voor alle jongeren. De festiviteiten worden op dinsdag afgesloten met de traditionele Lichtjesstoet.

Dit is slechts een greep uit alle feestelijke activiteiten. Ontdek het volledige Vasteloavendsprogramma op www.richtigheele.nl en op de social media kanalen van gemeente Heerlen en Heerlen Mijn Stad.

Unieke poster

Ben jij 'Richtig Heële'? Haal dan gratis één van de vier unieke posters op bij Café Tess, Café de Pancraat, Karnevalswierts, Gemeente Heerlen, Boekhandel Van der Velden Van Dam, De Dauts, Bloemenboetiek ’t Boeketje, Parapluiehuis, Jumbo Maanplein, Gall & Gall (Schandelerboord), Parkstad Limburg Theater en hang deze achter je raam!

We kijken allemaal uit naar een onvergetelijke Heerlense Vasteloavend, gekenmerkt door gezelligheid, saamhorigheid en openheid voor zowel oude als nieuwe tradities. Vanaf 2025 zal Richtig Heële in heel Heerlen terug te vinden zijn.

Datum nieuwsbericht

1 februari 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.