Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Rockopera ‘EVE, Storm is coming…

Alles komt samen in deze grootse rockopera Elke drie jaar produceert SCHUNCK Muziek & Dans een grote theaterproductie. EVE, Storm is coming een ware rockopera. Muziek en dans smelten samen in indringend muziektheater over angst en hoop, macht en onmacht, het heden en de toekomst. De voorstelling - gemaakt en gespeeld door Limburgs talent - gaat 8 oktober in Theater Heerlen in première en reist daarna door naar de schouwburg van Venray.

Van: vrijdag 8 oktober 2021 20:00
Tot: vrijdag 8 oktober 2021 22:00
  • Locatie: Parkstad Theaters Limburg Heerlen

Het verhaal

Vader Eli en moeder Lisa zijn dolgelukkig met hun dochter Eve. Ondanks de verhardende wereld, zien ze de toekomst zonnig tegemoet. Totdat Eve op haar 16e door een noodlottig ongeval in het ziekenhuis belandt en hersendood wordt verklaard. Machines houden haar in leven. Haar vader Eli, van beroep game designer, ontwikkelt een digitaal leven van Eve in de vorm van een app met haar foto’s en video’s. Dankzij een baanbrekende methode blijkt het mogelijk om via elektroden in de hersenen te communiceren met het brein van Eve. Door een technische storing overlijdt de menselijke Eve, maar wordt haar geest gekoppeld aan de app op Eli’s telefoon. Terwijl een door zichzelf uitgeroepen wereldleider deze techniek inzet om de wereld zoals wij die kennen, te vernietigen, ontstijgt Eve haar vorm van kunstmatig intelligente. Ze transformeert naar een pure vorm van energie. Het prille begin van een nieuwe wereld lijkt geboren…

Unieke Limburgse productie

De Noord-Limburgse muzikant en componist Hans Lenssen schreef zowel het verhaal als de muziek van EVE, Storm is coming. Het verhaal wordt verteld aan de hand van nieuwe composities met stevige rockinvloeden, geïnspireerd op de jaren 70- en hedendaagse rock van David Bowie, Pink Floyd en Muse.

SCHUNCK

Bij deze theaterproductie worden de verbindingen binnen SCHUNCK zichtbaar. Muziek, dans en productie smelten samen. Talenten jong en oud, bundelen hun krachten: muzikanten, dansers en acteurs, zowel amateur als (semi) professioneel. Ook de bijzondere musicalsterren van Musical Unlimited doen mee. Onder begeleiding van een professionele regisseur, theatermakers en natuurlijk docenten van SCHUNCK Muziek & Dans maken zij de productie gezamenlijk tot een succes.

Rock opera EVE

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.