Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Uw standpunten delen met de raad

Er zijn verschillende mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de raad. U kunt gebruik maken van inspraakmogelijkheden. Ook kunt u een burgerinitiatief nemen.

Uw mening geven (inspreken)

Wilt u een standpunt duidelijk maken aan de raad over een voorstel dat op de agenda staat? Dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw mening te geven tijdens een commissievergadering. Er zijn elke maand vier commissievergaderingen verdeeld over twee woensdagavonden. Elke commissie behandelt zijn eigen onderwerpen. U moet zich hiervoor wel van te voren aanmelden. Dat kan nog tot vlak voor de start van de commissievergadering. U heeft ongeveer vijf minuten spreektijd.

Sprekersplein

U kunt ook gebruik maken van het sprekersplein. U krijgt dan vijf minuten om raadsleden te informeren over een actueel en urgent maatschappelijk onderwerp of vraagstuk. Dat kan dus gaan over een onderwerp dat niet op de agenda staat van de commissievergadering. Let op: wilt u gebruik maken van het sprekersplein, dan moet u zich aanmelden tot uiterlijk 24 uur vóór de start van de commissievergadering.

Burgerinitiatief

Meepraten kan ook door het indienen van een burgerinitiatief, dat u vervolgens tijdens een raadsvergadering kunt toelichten. De regels hiervoor staan in de verordening burgerinitiatief. Zie rechts voor de link naar meer informatie.

Aanmelding/meer informatie

Wilt u zich aanmelden om uw mening te geven tijdens een commissievergadering? Of voor het Sprekersplein? Of heeft u vragen? Neem contact op met de griffie.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.