Tegenlicht Meet Up over Europese verkiezingen.

De 13de VPRO Tegenlicht Meet Up in Heerlen staat in het teken van de Europese verkiezingen op 23 mei aanstaande. Eerst wordt de Tegenlicht-aflevering ‘Next generation democratie’ vertoond. Daarop volgend vindt het gesprek plaats met Franklin Boon en Jacques Michel Bloi. Beiden zijn kandidaat voor het EU-parlement.

  • Van: donderdag 16 mei 2019 19:30
  • Tot: donderdag 16 mei 2019 19:30
  • Locatie: Café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen-centrum
  • Categorie: Expositie / lezing

Op donderdag 23 mei aanstaande zijn in Nederland de verkiezingen van de leden voor het Europees Parlement. 2019 is het jaar van de waarheid voor de democratie in Europa. Populistische bestuurders veranderen haast ongezien in autoritaire leiders, die zagen aan de stoelpoten van de democratie. Een nieuwe generatie denkers en doeners komt in verzet en springt in de bres voor democratie en vrijheid. Klinkt hun streven al voldoende door in de samenleving. En laat het gros van de kiezers zich hier over een week door leiden?

Tijdens deze VPRO Tegenlicht Meet Up wordt de aflevering ‘Next generation democratie’ vertoond. Harrie Winteraeken zal een korte inleiding geven over de organisatie van Europese Unie. Daarna zullen Franklin Boon en Jacques Michel Bloi zich kort voorstellen. Franklin Boon is kandidaat voor het Europees Parlement voor D66, Jacques Michel Bloi is kandidaat voor de VVD. In het daaropvolgende gesprek met Franklin en Jacques Michel zullen we de uitdagingen bespreken waar de Europese Unie voor staat en welke rol het Europese Parlement hierin zal spelen. Ook zal aan de orde komen hoe men als kiezer in Heerlen / Parkstad tegen het Europa van de nabije toekomst kan aankijken en daar met haar/zijn stem uiting aan kan geven. D66 staat bekend als een ‘pro-Europa partij’. We zullen zien of Franklin ook mensen die meer sceptisch tegenover de EU staan, kan overtuigen. En de VVD is overwegend wat terughoudender over de EU. Wellicht dat Jacques Michel duidelijk kan aantonen dat deze opvattingen de juiste insteek zijn. Nadere informatie inleiders: Franklin Boon staat op plaats 17 van de lijst van D66 voor de aanstaande Europese verkiezingen. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in Eijsden-Margraten. Hij woont in Noorbeek. Jacques Michel Bloi staat op de 13de plek van de kandidatenlijst van de VVD. Hij is ook coördinator grensoverschrijdende samenwerking voor de VVD. Jacques Michel woont in Landgraaf.

Terug naar de kalender

 icoon