Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Tentoonstelling 'Een weg naar emancipatie'

Het Trees Ruijs Huijs museum organiseert de tentoonstelling EEN WEG NAAR EMANCIPATIE in Carbon6, Kloosterweg 1 te Heerlen van 5 september tot en met 24 oktober aanstaande. Openingstijden op donderdagen en zondagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Van: zondag 5 september 2021 12:00
Tot: zondag 24 oktober 2021 16:00
  • Locatie: Carbon6, Kloosterweg 1 te Heerlen
  • Categorie: Expositie / lezing

Trees Ruijs verbeeld in haar werken haar worsteling om zich tot een vrij mens te ontwikkelen. Haar werk daagt uit om in gesprek te gaan over ontwikkeling en bewustwording van de mogelijkheden van ieder mens. Trees Ruijs’ werk is niet alleen interessant op het artistieke vlak. De tentoonstelling ‘Een weg naar emancipatie’ laat zien, dat een traditionele huisvrouw gedurende haar leven een worsteling levert met al datgene dat zij voelt als haar opgedrongen door opvoeding, kerk, huwelijk en oorlog, hiermee afrekent en haar werk daarvan laat getuigen. Trees heeft zich waarlijk bevrijd, niet alleen als mens, maar ook als kunstenaar. Zij blijft een inspiratie voor velen. Iedere maand is er op een vrijdag een rondleiding vanaf 13 uur op de volgende data: vrijdag 17 september en 15 oktober a.s.

Aanmelding niet nodig. Kosten rondleiding €10,00 p.p. Na de rondleiding kunnen we de tentoonstelling MOEDERDIER in Schunck bezoeken waar werk van Trees Ruijs getoond wordt naast werken van Aad de Haas. Voor individuele bezoeken of extra rondleidingen bel 0495-785267 voor een afspraak. Of info@treesruijshuijsmuseum.nl.  Entree voor kinderen tot 12 jaar gratis, volwassenen € 6,00.

tentoonstelling

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.