Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Tiny Forest bij basisschool de Tovercirkel geopend

Vanochtend is bij basisschool de Tovercirkel in Heerlen een nieuw Tiny Forest aangelegd in samenwerking met IVN Natuureducatie. Dit minibos is de derde Tiny Forest binnen de gemeente Heerlen. Nummer vier wordt volgende week geplant bij basisschool Mijn Spoor. De leerlingen van de basisschool hielpen vandaag met het planten van hun eigen bos: Het Kleine Toverbos.

Vergroening van schoolpleinen

Naast een gezonde speel- en leeromgeving, zorgt een Tiny Forest ook voor een groen speelplein. De gemeente Heerlen streeft ernaar om alle schoolpleinen te vergroenen. Eerder dit jaar werden al twee Tiny Forests geopend bij de basisscholen De Regenboog en Gerardus Majella.

Wethouder Jordy Clemens (Onderwijs): “Vergroening van schoolpleinen is ontzettend belangrijk en al helemaal in een stad. Het is een plek waar kinderen in contact kunnen komen met en leren over de natuur. De leerlingen gaan als ‘Tiny Forest Ranger’ het bos onderzoeken en ervoor zorgen dat het bos goed onderhouden blijft.”

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Leerlingen van de school krijgen daarnaast ook les in het minibos, bijvoorbeeld over de Nederlandse natuur.

Datum nieuwsbericht

16 november 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.