Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Twaalf panden integraal gecontroleerd

De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

Vooruitlopend op het grootschalige programma Heerlen-Noord, is nu al gestart met het intensiveren van integrale controles. De Akerstraat-Noord en Heisterberg kennen namelijk veel kamerverhuurpanden, overlastpanden en leegstaande en verloederde panden.

Resultaten actiedag

Er zijn geen grote misstanden geconstateerd, slechts enkele aandachtpunten met betrekking tot inschrijvingen op adressen en brandveiligheid. Daarnaast zijn er twee zorgvragen uitgezet, wordt een huurder aangepakt naar aanleiding van overlastgevend gedrag en vindt er een vervolgonderzoek plaats op een adres. De bereidheid tot medewerking aan de controles was groot.

Samenwerking

Aan de actiedag namen twee flexteams, integrale toezichtteams van de gemeente Heerlen, deel. Deze teams bestaan uit bouwinspecteurs, politieagenten, handhavers, sociaal rechercheurs, juristen, bevolkingscontroleurs, zorgconsulenten en toezichthouders van het team Hennep Aanpak Parkstad.

Datum nieuwsbericht

17 februari 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.