Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Uitkering en huisbezoek

Wij kunnen bij u op huisbezoek komen om het recht op een uitkering te kunnen vaststellen, maar ook om bijvoorbeeld te kijken of u extra zorg nodig heeft of dat u recht heeft op extra geld.

Reden huisbezoek

Bestrijding en het voorkomen van fraude zijn belangrijke taken van de gemeente Heerlen. Eén van de instrumenten die we gebruiken om fraude te ontdekken en onterechte instroom in de uitkering te voorkomen is een (onverwacht) huisbezoek. Daarvoor zijn speciaal fraudepreventie-medewerkers aangesteld.

Maar we kunnen ook op huisbezoek komen omdat u niet naar ons kunt komen door ziekte of een handicap. Tijdens het huisbezoek kunnen we ook bekijken of u mogelijk recht heeft op extra zorg of extra geld, bijvoorbeeld bijzondere bijstand.

Regels huisbezoek

Als wij op huisbezoek komen, dan kan de medewerker zich met een speciaal legitimatiebewijs legitimeren. Vraag hier gerust naar. De medewerker zal u vertellen wat het doel van het huisbezoek is en om toestemming vragen om binnen te komen. Als u weigert, dan zal de medewerker u vertellen wat de gevolgen kunnen zijn.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.